2018 Off-season

Opening Ceremonies at the 2018 Turkish Robotics Off-Season

2018 Türkiye Robotik Off-Season etkinliği 19-22 Ekim 2018 tarihlerinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğin teması FIRST PowerUp! oyunuydu.

61 takımlık katılımla etkinlik, vakfımızın düzenlediği en geniş etkinlik oldu. Etkinliğe katılan 27 takım programa yeni dahil olan takımlardı. Bu etkinlik Türkiye’de programın büyümesine büyük katkı sağladı: 2018 sezonunda dahil olan 53 takım, 28 takımlık net büyüme ile 2019 sezonunda 81 takıma ulaştı. Etkinlik aynı zamanda Türkiye’deki ikinci Regional etkinlik olacak olan Bosphorus Regional fikrinin oluşmasına da yol açtı.

2018 Off-Season etkinliği, önceki 3 Off-Season etkinlikleri ile aynı formatta gerçekleşti. Kickoff etkinliği (küçük bir Off-Season gibi kullanılmıştır) 6-9 Eylül 2018 tarihlerinde TÜYAP Kongre Merkezi’nde düzenlenen GameX toplantısında gerçekleşti. Etkinlikte bir önceki yıl olduğu gibi aynı yılın resmî FIRST oyunu kullanıldı, böylece etkinliğin yönetimi kolaylaştı. Bu etkinlik sayesine etkinlik alanına sığabilecek takımlar anlamında kapasitemizi test etme imkanı da bulduk, böylece büyümemiz sırasında üreteceğimiz çözümleri öngörmemiz kolaylaştı.

2018 Off-Season etkinliği için gerçekleşen Kickoff etkinliği vakfımız için benzersiz bir etkinlikti: GameX toplantısı organizatörlerince tüm giderleri organizasyon tarafından karşılanacak bir FIRST Robotics Competition etkinliğini toplantıları sırasında düzenlememiz için davet edildik. Kickoff etkinliğimizi gerçekleştirmenin yanında, toplantının dört günü boyunca atölyeler düzenleme, saha ve pit alanları kurma, gösteri maçları düzenleme imkanı bulduk.

2018 Türkiye Robotik Off-Season Sponsor ve Destekçileri
2018 Türkiye Robotik Off-Season Takım Listesi