2017 Türkiye Robotik Off-season

Event Overview

2017 Türkiye Robotik Off-Season etkinliği 1-4 Aralık 2017 tarihlerinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğin teması FIRST Steamworks oyunuydu.

Etkinlik Türkiye’nin pek çok ilinden takımın ve etkinliğin ilk uluslararası takımı olan İtalya’dan bir takımın katılımıyla 53 takımla gerçekleşti. Etkinlik sayesinde, Off-Season etkinliğine dahil olan 20 yeni takım ve bu etkinlikten ilham alarak resmî sezona katılım gösteren toplam 23 takım programa dahil olmaya başladı ve bu sayede toplamda 53 takım Türkiye’de ve yurt dışında 2018 sezonunda yarışmalara katıldı. 2018 yılında FIRST Robotics Competition dahilinde en hızlı büyümeyi gösteren ülke Türkiye oldu.

2017 Off-Season etkinliği 2015 ve 2016 yıllarındaki etkinliklerle aynı formatı izleyerek düzenlenmiş olsa da önemli bir farka sahipti. Bu etkinlikte FIRST arşivlerinden bir oyun seçilmesi yerine, FIRST‘ün aynı yıl içinde kullandığı oyun seçildi. Bu sayede etkinlikte resmî Saha Kontrol Sistemleri ve resmî saha parçaları kullanıldı. Bunun sonucunda etkinlik çok daha düzenli ilerledi ve vakfımız ile gönüllülerimiz gerçek saha kontrol sistemlerinin kullanımı hakkında deneyime sahip oldular. 2017 Off-Season’ı için düzenlenen Kickoff etkinliği Beşiktaş’taki Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinlik mekanı Beşiktaş Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlandı.

2017 Türkiye Robotik Off-Season Sponsorları ve Destekçileri
2017 Türkiye Robotik Off-Season Takım Listesi